Sopa de llenties i verdures al gust

wp-1485388776584.jpgAcabo d’inventar-me per sopar una sopa que no té desperdici i que més fàcil no pot ser! Avui he fet esport així que em venia de gust algo una mica dens però fàcil de pair. Llenties! sí però he pensat que provaria en format sopa, ja fa dies que em passa pel cap i avui m’he animat. Tenia un porro i algunes bajoques a la nevera i he fet un remix.

Ingredients per 2 o 3 racions

  • 200 gr de llenties cuites
  • 1 porro
  • 1 grapat de bajoques (mongetes verdes)
  • 1 rama petita d’àpit
  • 1 cullera de cafè de cúrcuma
  • Sal
  • Oli

Preparació

Per començar he posat els 200 gr de llenties a l’olla, ja les tenia cuites així que les he afegit directe, sino serien com uns 100 gr en sec aproximadament. Bé doncs a les llenties hi he afegit el porro tallat a rodantxes, les bajoques a trossets i el trosset de rama d’àpit a trossets també.

Llavors ho he cobert d’aigua i una mica més, sempre n’afegeixo una mica més per tenir més marge per jugar amb la textura de la crema o sopa, i si en sobra caldo sempre es pot aprofitar per algun sofregit. Bé doncs ho deixem uns 15 minuts, si les llenties són cuites i uns 30 minuts si són seques, i ho deixem coure a foc mig.

Passat aquet temps retirem el brou i triturem, llavors anem afegint brou fins que aconseguim la textura desitjada i afegim la cúrcuma i triturem de nou.

Ara ja només ens queda emplatar i poder afegir un rajet d’oli i el clàssic tòping de llavors o un polsim de pebre com en aquet cas.

Sobre el plat

Es tracta d’un plat ideal per un primer plat de dinar o de sopar. Si el prenem doncs de primer plat, el segon pot ser una bona amanida amb tofu, per exemple i alguns fruits secs i amb això ja tindrem els tres grups de nutrients amb que tant insiteixo a la consulta: proteïnes, verdura crua i cuita i hidrat de carboni (que ens aporten les llenties).

Bé doncs espero que us agradi i que us animeu a probar-li i a fer els vostres comentaris! va!!!

Salut i bons aliments

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s