Crema d’àpit depurativa i baixa en grasses

crema-dapitAvui, després de repetir i repetir a la consulta aquesta recepta, he pensat que potser era l’hora de penjar-la al bloc no?

Aquesta crema, és una de les que vam elaborar al “show-cooking” de receptes Detox de fa uns dies al Nou Espiral està inspirada en una recepta de la reina de la cuina energètica Montse Bradfort i el Doctor Jorge Pérez-Calvo,  que els dos en tenen una versió als seus llibres.

Bé doncs sense més rodejos, aqui va la recepta, ideal per un sopar de diumenge després d’un àpat abundant, o per un sopar de cada dia com a primer plat.

Ingredients per 2 o 3 racions:

  • 4 cebes mitjanes
  • ½ àpit no molt gran
  • 1 tira d’alga kombu
  • Oli
  • Sal
  • Llorer
  • Opcional: 1 cullerada sopera de miso blanc

Preparació

Saltejar la ceba, amb unes gotes d’oli, un polsim de sal i una fulla de llorer a foc baix fins que quedi tova. Aqui és important afegir unes poques gotes d’oli, o també podem fer-ho sense, i a foc ben baix anem deixant coure la ceba, amb el seu propi suc vigilant que no s’engantxi. Si la cuinem així aconseguim aportar a la crema tota la dolçor de la ceba amb el mínim de greixos, i per tant gairebé sense calories, i un gran aport de nutrients. Quan la ceba estigui al punt, afegir l’àpit tallat, seguidament l’alga i cobrir el volum de les verdures amb aigua.

Tapar i coure a foc mig durant 20 minuts o mitja hora. Passat aquet temps triturar fins que quedi una consistència cremosa, per evitar que quedi massa líquida retirar una part del líquid i anar afegint fins que agafi la consistència adequada. Si volem afegir el miso, un cop triturada la crema, hi afegim una cullerada, prèviament diluïda en una mica de borou de cocció i ho deixem tres minuts reposar tapat. Per acabar hi podem afegir un raget d’oli, unes llavors de sèsam o un polsim de pebre com a topping.

Apunts nutricionals

L’api és ric en aigua, té poques calories i conté fibra, també vitamina A, C, E, B1 i B2 i minerals com el sodi, el calci, el magnesi, el potassi, ferro, sofre, fòsfor, zinc, coure i silici. També té àcid fòlic i betacarotè. Es seu baix aport calòric i el gran poder diürètic, el fan ideal per eliminar. Com en molts altres aliments en d’evitar abusar-ne en especial si patiu de problemes renals o de bufeta, perquè conté molts oxalats (que poden formar pedres al ronyó fetes d’oxalat càlcic).

Bé doncs que depureu força i que gaudiu de la recepta!

Anuncis

One thought on “Crema d’àpit depurativa i baixa en grasses

  1. Retroenllaç: L’alimentació i les estacions. La primavera! | Dietètica i Coaching nutricional

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s