Batut estiuenc de pinya i llet de coco

20140727-233451-84891814.jpgDesprés d’un temps de parada, de canvis i de reflexió fa uns dies que em brolla de nou la inspiració… Em sento de nou activa, però a un altre ritme, a un pas diferent… la acció sorgeix des d’un altre punt de partida, des d’un nou espai en el meu interior… l’incident amb el peu i les experiències viscudes els últims mesos, m’han servit per extreure’n alguns aprenentatges força sucosos.

I parlant de coses sucoses… aquet cap de setmana hem estat d’experiments… hem recuperat de nou la batedora i vinga a fer batuts fresquets! Aixó de treballar cada dia amb fruites i tastar-les a tota hora m’ha pujat al cap i tot el dia prendria batuts…

De plàtan, de préssec, de meló i l’estrella del cap setmana, el de pinya!

IMG_7432Hem aprofitat la tarda de diumenge i ens hem posat tots a la feina, pelar pinya, tallar pinya… ara jo, ara tu, aquet tu, aquet jo… i cap dins amb llet d’arròs i coco i un polsim de gomasi (preparat a base de sèsam torrat i sal). No cal dir que aquet parell s’ho han passat pipa i amb l’excusa han tastat la pinya i la llet de coco…!

20140727-233453-84893267.jpgN’hem fet dues variants amb llet d’arròs i llet d’arròs i coco, jo em quedo amb la de coco, per llepar-se els dits!

Molt i molt senzill, molt bo i molt refrescant i ideal per aprofitar tota aquella fruita que ara a l’estiu, al madurar tant ràpid, trobem de tant en tant tocadeta a la nevera!

Val la pena aprofitar la varietat de fruita que tenim ara a l’estiu per fer tot tipus de batuts… i podem fer-los amb diferents d’ingredients, fruita dolça, llavors (sèsam, lli, girasol, carbassa), alguna espècie (canyella per exemple) i si voleu experimentar hi podeu afegir algunes fulles verdes (d’enciam, menta, algàbrega, rúcula)… i sempre amb una base d’aigua o qualsevol llet vegetal… ja veieu que el tema dóna molt de sí!

Apunt nutricional… La pinya d’entre d’altres propietats destaca pel seu contingut en l’enzim bromelaïna, que incrementa la capacitat de digerir la proteïna a l’estómac a més d’ajudar a eliminar líquids i la cel·lulitis.

Apunt energètic… Cal tenir en compte que el nostre sistema digestiu està adaptat a les fruites de la nostra regió, així que les fruites d’altres zones, poden en alguns casos no sentar bé a algunes persones. La pinya i d’altres fruites de clima tropical tenen un efecte “refrescant” sobre l’organisme així que no convé fer-ne un abús, sempre és millor prendre-les a l’estiu i evitar-les si es presenten símptomes de fred. Jo, personalment sempre sóc partidaria de consumir fruites de temporada i de la nostra regió, ara bé de tant en tant em regalo aquet petit luxe i gaudeixo de la varietat d’aliments que avui en dia podem disposar en els mercats de casa nostra.

Si us hi poseu i us ve de gust estaré encantada de rebre les vostres suggerències…

Salut, fresqueta i molta fruita dolceta!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s