Sobre els ritmes, la vida, la dansa, la lluna i el sol… Sobre los ritmos, la vida, la danza, la luna y el sol…

celQuè Som? Per a què som? Com serà aquest Sol que brilla cada dia sobre els nostres caps? Què deu sentir la terra sota les nostres petjades…? Què és el que faig aqui? Per a què ho faig ? Em fa feliç…?

Per si no enteneu res… em trobo en moments de parada, reflexió, redirecció, inspiració…. aquet espai virtual em convida a expressar-me… així que em deixo portar i l’entrada d’avui és una mica diferent!

Fa uns dies enmig del meu corrent de tasques diàries, la família, la casa, la botiga, la consulta, el trasllat a la nostra la nova casa… sentia una acceleració interior, creia que no hi havia una altra opció… “la vida marca el ritme” pensava… i sí! la vida va marcar el ritme! al cap de cops dies, just abans de les vacances de Setmana Santa, un incident! una torçada, el meu turmell dret envoltat d’una vena blanca, gruixuda, incòmoda… 3 lligaments esquinçats, una contusió… una brusca frenada. Un canvi de ritme! Perquè? Per a què? “Ara no!”. “Quina força ha causat l’incident?” La casualitat… La vida?…

I a casa estava, parada, sense poder fer, sense sentir-me útil… vaig aprofitar la “casualitat” per desaparèixer uns dies, un retir en bona companyia… natura, aire, riu, sol… Un oasi de calma, el lloc us el recomano El Molí del Fort! Aquests dies van ser renovadors, em van oferir l’oportunitat d’anar al meu ritme, alguna cosa va canviar dins meu, la meva sensibilitat, el meu sentir… un espai nou brollava del meu interior, un nou ritme, noves relacions, noves visions, noves percepcions …

Gairebé un mes després, el meu ritme ha canviat, adaptat al meu peu, lent… hi ha moments que el vell ritme vol ressorgir, la impotència m’emboira….  però retorno, sembla que la meva vida és una altra des de la torçada. I l’aprenentatge molt gran. Quan pensava que era imprescindible, observo que, encara que jo pari la vida segueix el seu ritme. Quan pensava que demanant ajuda molestava i que jo no necessitava a ningú per aconseguir els meus reptes, de sobte em veig depenent cada dia de l’ajuda dels altres. Quan em sentia sola amb tantes responsabilitats de sobte em sento acompanyada per un càlid i entregat clan familiar. Quan pensava que parar era molt complicat, de sobte em veig asseguda, sentint, pensant, meditant, caminant lenta, al meu ritme i trobant un nou lloc, el lloc interior de la calma, que permet fer sense fer, fer sense desgast, un fer sa, agradable i tendre. I de nou la calma s’escapa de les mans, s’escorre riu avall… i de cop observo la meva vida en perspectiva, com una àguila que mira des de ben amunt… tot es veu diferent des d’aquí… em veig des de fora, m’observo…

Com visc la vida? Per a què la visc? Qui ha marcat fins ara els meus ritmes? Jo? La feina? Les obligacions? La vida? És ràpid? És lent? És còmode? M’agrada? El meu ritme casa amb el ritme de l’altre? I amb el ritme dels meus fills? Descobreixo amagada una ombra d’autoexigència, de por, elles marcaven el ritme? Com afecta el meu ritme als que m’envolten? i com m’afecta a mi el ritme dels altres?

riuEl sol surt cada dia, la terra gira al voltant del sol, la lluna al voltant de la terra, l’aigua del riu baixa al seu ritme adaptant-se a les roques, a les pedres, a la sorra… Milers de ritmes dins un gran ball. Quin és doncs el meu?

Una part de mi connecta amb la sensació dels moments en que vaig al meu ritme… és pau, és alegria, és vida! És real? La busco!

Una allau de dubtes emergeixen del buit que ha deixat la baixada de ritme, només una cosa em donarà la resposta, buscar el meu ritme, en el meu trosset de vida… ballar una dansa agradable… amb mi mateixa, amb la família, amb els amics, amb els socis, amb els clients, amb la natura, amb la Lluna, amb el Sol, amb la vida…. que la vida sigui una bonica dansa!!

I vosaltres com marqueu el vostre ritme?

————————————————————————————————————————

Sobre los ritmos, la vida, la danza, la luna y el sol…

celQué Somos? Para qué somos? Como será este Sol que brilla cada día sobre nuestras cabezas? que siente la tierra bajo nuestras pisadas…? Qué es lo que hago aquí? para qué lo hago? Me hace feliz … ?

Por si no entendéis nada… me encuentro en tiempo de pausa, reflexión, redirección, inspiración…. este espacio virtual me invita a expresarme… así que me dejo llevar y la entrada de hoy es algo diferente!

Hace unos días en medio de mi corriente de tareas diarias, la familia, la casa, la tienda, la consulta, el traslado a nuestra la nueva casa… sentía una aceleración interior, creía que no había otra opción…. “la vida marca el ritmo ” pensaba… y sí! la vida marcó el ritmo! al cabo de pocos días, justo antes de las vacaciones de Semana Santa, un incidente! una torcedura, mi tobillo derecho rodeado de una venda blanca, gruesa, incómoda … tres ligamentos esquinzados, una contusión … una brusca frenada. Un cambio de ritmo! porque? para qué? “ahora no! ” qué fuerza ha causado el incidente? “la casualidad… la vida? …

Y ahí estaba, en casa, parada , sin poder hacer, sin sentirme útil… aproveché la “casualidad ” para desaparecer unos días , un retiro en buena compañía … naturaleza, aire , río, sol … un oasis de calma , el lugar os lo recomiendo el Molí Del Fort! Estos días fueron renovadores, me ofrecieron la oportunidad de ir a mi ritmo, algo cambió dentro de mí, mi sensibilidad, mi sentir, mi conciencia… un rincón nuevo brotaba en mi interior, un nuevo ritmo, nuevas relaciones, nuevas visiones, nuevas percepciones…

Casi un mes después, mi ritmo ha cambiado, adaptado a mi pie, lento… hay momentos en que el viejo ritmo quiere resurgir , la impotencia me nubla …. pero retorno, parece que mi vida es otra desde la torcedura. Y el aprendizaje muy grande . Cuando pensaba que era imprescindible, observo que, aunque yo pare la vida sigue su ritmo. Cuando pensaba que pidiendo ayuda molestaba y que yo no necesitaba a nadie para conseguir mis retos, de repente me veo dependiendo cada día de la ayuda de los demás. Cuando me sentía sola con tantas responsabilidades de repente me siento acompañada por un cálido y entregado clan familiar . Cuando pensaba que parar era muy complicado, de repente me veo sentada, sintiendo,  pensando, meditando, caminando lenta, a mi ritmo y encontrando un nuevo sitio, el sitio interior de la calma, que permite hacer sin hacer, hacer sin desgaste, un hacer sano, agradable y tierno. Y de nuevo la calma se me escapa de las manos, se escurre río abajo… y de repente me ilumino! observo mi vida en perspectiva, como un águila que mira desde muy arriba… todo se ve diferente desde aquí … me veo desde fuera, me observo …

Como vivo la vida? Para qué la vivo ? Quien ha marcado hasta ahora mis ritmos? Yo ? El trabajo? Las obligaciones? La vida? Es rápido? Es lento? Es cómodo? Me gusta? Mi ritmo casa con el ritmo del otro? Y con el ritmo de mis hijos? Descubro escondida una sombra de auto-exigencia, de miedo, ellas marcaban el ritmo? como afecta mi ritmo a los que me rodean? Y como me afecta a mí el ritmo de los demás?

riuEl sol sale cada día , la tierra gira alrededor del sol, la luna alrededor de la tierra, el agua del río baja a su ritmo adaptándose a las rocas, a las piedras, a la arena… Miles de ritmos dentro de un gran baile. ¿Cuál es el mío?

Una parte de mí conecta con la sensación de los momentos en que voy a mi ritmo… es paz, es alegría, es vida! Es real? La anhelo!

Un mar de dudas emergen del vacío que ha dejado el brusco frenazo, sólo una cosa me dará la respuesta, buscar mi ritmo, en mi trocito de vida… bailar una danza agradable… conmigo misma, con la familia, con los amigos, con los socios, con los clientes, con la naturaleza, con la Luna , con el Sol, con la Vida …. que la vida sea una bonita danza!

Y vosotros como marcáis vuestro ritmo?

Anuncis

4 thoughts on “Sobre els ritmes, la vida, la dansa, la lluna i el sol… Sobre los ritmos, la vida, la danza, la luna y el sol…

  1. A cop de pedal, agafant el seu ritme a cada estació. Decidint quan accelerar i quan frenar. Feliç trobada amb el teu ritme, Marta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s