Sopa d’ortigues fresques, primaveral i depurativa

Sopa d'ortigues, primaveral i depurativa

Fa uns dies tot compartint investigacions culinàries i buscant noves idees inspiradores, això sempre!, em comentava una de les nostres clientes, la Montse, que sempre és un pou d’informació i experiències, sobre les propietats de la ortiga. M’explicava que en podia fer una sopa i tota la col·lecció de propietats nutricionals de la planta. Així que com d’ortiga al mas no en falta! Doncs em vaig posar uns guans (imprescindibles), en vaig recollir una mata i a investigar.

Primer de tot, la cerca de rigor a la meva revista d’alimentació saludable per excel·lència “Ets el què menges”. Alli vaig trobar com sempre, tota la informació i alguna recepta per a cuinar-la.

L’ortiga estimula la circulació i és rica en minerals, la qual cosa li dona poder regenerador del cuir cabellut. Depurativa del fetge i del ronyó ajuda a desfer-se de les susbtàncies tòxiques. Per a les mares lactants, és una ajuda per a augmentar la producció de llet. Les subtàncies antiinflamatòries que conté ajuden a combatre l’astènia primaveral. La seva riquesa en clorofil·la li confereix propietats de millora de la circulació sanguínia i la seva riquesa en minerals la fa ideal per reforçar la salut dels ossos.

Així que amb totes aquestes propietats val la pena incorporar aquesta herba a la nostra dieta i començar amb una sopa és fàcil i agradable al paladar!

Fer la sopa és realment senzill, saltejar un ceba a mitjes llunes en una cassola i quan estigui rossa hi afegim un litre d’aigua o brou de verdures quan bulli hi afegim dos grapats de fulles d’ortigues tendres tallades a trossets, uns dauets de tofu ben petits i ho deixem bullir 3 minuts. Amb aquesta base podem afegir el que més ens vingui de gust, unes algues en flocs, unes tires de pastanaga i remolatxa ratllades, tamari o ametlla ratllada en pols.

Ja ho veiu prou senzill i nutritiu.

Sobretot, sobretot! no oblideu els guans per collir l’ortiga, tots coneixem els efectes a nivell cutani de recollir-la “a pelo”…

Salut i energia primaveral!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s