Crema de col-i-flor amb gírgoles

Crema de col-i-flor amb gírgoles

L’altre dia a l’arribar a casa dues gegants col-i-flors em van sorpendre al màrmol de la cuina… recent arribades de l’hort demanaven a crits ser les protagonistes de la recepta setmanal! així que no vaig tenir elecció! Vaig pensar que tenint en compte l’arribada de la primavera els quedava poc temps de fresca així que, seria una petita despedida de la temporada d’hivern!

Com a mare motivada per l’alimentació saludable, m’agrada investigar maneres de fer que els plats sempre siguin el màxim d’equilibrats, nutritius i agradables a la vista i el paladar dels petits.. i en aquest sentit les cremes em donen molt bon resultat! són una gran eina per afegir aliments secrets sobretot d’aquells no gaire ben acollits pels més petits…. algues o alguns tipus de verdures per exemple! Així que aquelles dues col-i-flors es convertirien un una deliciosa crema…

Per fer-ho vaig saltejar una ceba i un porro tallats finets, un cop rossos vaig afegir l’habitual raig de concentrat de poma i unes gírgoles per donar gustet… un cop llest això vaig tallar la col-i-flor a trossos, ho vaig incorporar a l’olla junt amb una barreja d’algues de cocció ràpida i vaig omplir-ho d’aigua i a bullir uns 15 minuts. Passat aquet temps només queda per la batedora i llestos. La col-i-flor és cremosa per si sola així que ens podem estalviar la crema de llet o els formatges però això ja és opcional en funció del gust de cadascú. Per acabar de donar-li el toc final vaig afegir-hi un polsim de pebre i d’ametlla en pols que hi quedava força bé.

Us he de dir que el resultat va ser prou bo i els petits s’ho van menjar força bé! Així que ja tenim una alternativa diferent a les variants de col-i-flor al vapor, bullida o amb betxamel…

Per acabar d’animar-vos a provar la recepta uns apunts dietètics de la protagonista d’avui… Rica en vitamina C (si no la cuinem més de 15 minuts), calci i vitamines del grup B. Junt amb les seves cosines les cols, les col-i-flors són una de les verdures més importants en quant a poder anticancerígen i tenen un paper important per a mantenir les defenses a ratlla!

Per als que us origini problemes de flatulències podeu afegir a la cocció llavors o verdures carminatives com ara el fonoll o el comí o acabar l’àpat amb una infusió d’anís estrellat o verd amb camamilla per exemple.

Això és tot per avui, bon profit i fins la propera!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s