Cuinetes en família, hamburguesa de llenties i verdures

IMG_7188_Snapseed_vintage

Fins ara, aprofitava els dies de dinar en solitari per fer experiments culinaris i incorporar noves receptes als nostres menús familiars. Ahir rumiant se’m va acudir “per què no incloure l’Etna i el Roc als meus experiments?” L’Etna i el Roc són els meus fills i van estar encantats amb la idea. La proposta va ser unes hamburgueses de llenties i verdures, ideal per a que ells hi puguin posar les mans!

Així que vaig començar per preparar la base. Us explico com: porro, ceba i pastanaga saltejat amb un raig d’oli i acabat de coure amb una mica d’aigua perquè no xupi massa oli. Llenties cuites i arròs bullit. Aproximadament la mateixa quantitat d’arròs que llenties. Un cop tenim tots els ingredients un polsim de pebre i cúrcuma i tot a la picadora.

JIMG_7192_Snapseed vintagea tenim la base! hi afegim pa ratllat d’espelta fins que ens quedi una textura fàcil de manipular, i, ara sí! a fer pastetes….

IMG_7199_Snapseed vintage

El resultat va ser fantàstic! Vam disfrutar junts fent pastetes, tenim una nova recepta per als nostres menús i el millor: van agradar a tots! La valoració definitiva sempre està en la sinceritat dels petits: “Mama, no bones, boníssimes!” Quina satisfacció!! En aquestes edats sovint els costa provar receptes noves! i fer-los participar sempre és un punt a favor perquè s’animin a tastar nous aliments.

Mentre feiem les pastetes teníem una olla al foc, fent una crema de verdures i us explico la recepta perque també els hi va encantar! I amb la crema i les hamburgueses ja teniu un àpat complet, nutritiu, bo, saludable i vegà!

IMG_7213_Snapseed vintage

Per a la crema, en una olla saltegem la ceba i quan està llesta hi afegim un raig de concentrat de poma, això dóna una dolçor al plat que encanta a grans i petits, un cop rossa la ceba hi afegim 2 porros, una pastanaga, un bon grapat d’espinacs, una pastanaga i un parell de tires d’alga wakame. Ho deixem coure 20 minuts i passat aquet temps ho triturem amb uns formatgets naturals ecològics o amb crema de llet vegetal.

* Un parell d’ingredients secrets: el concentrat de poma, el poso a gairebé tots els sogregits (inclòs al de les verdures per a l’hamburguesa) i dóna una dolçor natural als plats que els fa agradables a tots els paladars. Les algues, sempre que puc les incoporo als plats, sobretot a les cremes. Com a casa nostra gairebé no es mengen làctics per mi és important incorporar aliments que ens assegurin l’aport del calci. Un últim secret important és no mencionar la paraula algues perque, no sé què té la paraula, que quan la senten ja no en volen sentir ni parlar jajajajaja!

I amb aquests secrets acabo per avui i us animo a tots i totes a crear receptes amb els més petits de la casa…

Bon profit i a fer pastetes!

Anuncis

3 thoughts on “Cuinetes en família, hamburguesa de llenties i verdures

  1. Marta, encara no ho he probat però té una pinta bonissíssima!!!!
    Vull provar-ho tot, tot.
    Enhorabona pel blog i moltes gràcies per a compartir amb nosaltres les teves experiències. No vegis que còmode és el fet de que algú ja hagi pensat per tu. Ànim i endavant!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s