Delícies d’oli de coco, un descobriment!

Aquesta setmana la inspiració és l’oli de coco!!

En una d’aquelles revisions de la llista del Twitter, em va cridar l’atenció un tuit: “els beneficis de l’oli de coco”, i click vaig anar a parar, com no, a la revista digital d’alimentació saludable per excel·lència Ets el que menges. Amb una llegida ràpida ja vaig veure que tenia ganes d’aprofundir en el tema… i especialment de provar la recepta, que tenia pinta de bona i de ben energètica (cosa que s’agraeix quan ets autònoma i mare de dos petits terremetos, tota energia és benvinguda!)

Així que avui m’he decidit a fer la prova amb algunes variacions…

ELS INGREDIENTS

1 cullerada sopera d’oli de coco desfet al bany maria

Un grapat de nous ecològiques (en remull tota la nit)

3 dàtils ecològics (en remull tota la nit i sense pinyol)

Ametlla en pols / Cacao pur en pols / coco ratllat

La preparació és molt fàcil col·loquem tots els ingredients a la batedora. Batem fins que quedi una consistència per a poder fer boletes amb les mans. Un cop fetes les boles les arrebossem amb ametlla en pols, cacau pur o coco ratllat i les deixem una estona a la nevera perque agafin consistència.

Es tracta d’una preparació ideal per esmorzar o berenar, una injecció d’energia i de nutrients per a les cel·lules!

L’oli de coco tot i tenir moltes calòries, té un metabolisme especial que li aporten unes propietats nutricionals destacades:

Ajuda a aprimar, ja que conté un tipus de greix que activa la producció de calor del cos, sembla que millora el perfil de greixos en sang, augmenta el colesterol bo i reduix els nivells del dolent. El seu metabolisme especial, el cos és capaç d’assimilar-lo sense acumular-lo en les reserves de grassa, fa que sigui un bon aliment per al cervell i aquesta qualitat el fa que sigui útil per a diabètics, per tal de prevenir els danys associats als perills de les hipoglucèmies. Ric en vitamina E, compostos antioxidants i antibiòtics, etc. Ja ho veieu val la pena incorporar-lo a la dieta. Cal però, fer-ho sempre de manera progressiva i arribant a un màxim de 2 o 3 cullerades soperes al dia.

Els dàtils són aliment, medicina i dolç, aquestes petites fruites són un aliment molt energètic i nutritiu, ric en hidrats de carboni, proteïnes, greixos, vitamines i minerals… ideal per a les dietes d’esportistes i estudiants i el seu contingut en ferro ideal els fan ideals per a l’anemia, entre moltes altres propietats…

Les nous són conegudes pel seu contingut en Omega-3, àcids grassos que reduixen els nivells de colesterol en sang, a més són riques en vitamina E, altres vitamines del grup B i minerals com el zinc, el coure o el manganès.

Pel que fa a l’oli de coco hauria de ser oli verge obtingut en fred i, si pot ser, ecològic, així ens assegurem que té totes les propietats beneficioses inalterades. A més de les boletes energètiques podeu utilitzar-lo també en els batuts o cereals de l’esmorzar o per cuinar en els saltejats i fins i tot per fregir.

“al rico coco”

Anuncis

3 thoughts on “Delícies d’oli de coco, un descobriment!

  1. Moltes gràcies per compartir les receptes i les idees interesants que trobes. Provarem les boletes!!!! Ànim en el dia a dia!!

  2. Retroenllaç: Alimentació i emocions, com gestionar el menjar emocional. – NOU ESPIRAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s